21 d’abril del 2010

Els residus electrònics

Un dels grans problemes actuals al món, són les deixalles i la gran varietat de residus que es creen a diari. Desenes de milers de tones de residus s'acumulen continuament als abocadors de les grans ciutats. Cal destacar que hi ha una gran varietat de residus i un dels més problemàtics són els residus electrònics.
En els països en desenvolupament és on es preveu un major augment dels residus electrònics, el país amb l'increment més alt és la Índia, coneguda pels seus grans centres tecnològics, els segueixen la Xina i Sud-Àfrica. Aquest augment massiu dels residus es deu al recent increment en el consum de productes electrònics. Cal destacar que gran part dels països desenvolupats destinen molts dels seus residus més perillosos a països en vies de desenvolupament a canvi d'una suma insignificant en comparació amb el cost ambiental.
Cada any el problema augmenta i, com sempre, no es mostra cap canvi en l'actitud consumista de gran part del món. Les solucions a aquest problema passen per una restructuració en la politica de tractament de residus, s'haurien d'establir uns criteris bàsics que a nivell mundial, regulessin aquest problema.

    1 comentari:

    1. Un primer pas important pot ser: http://www.elpais.com/articulo/internet/cargador/unico/movil/micro/USB/2012/elpeputec/20090217elpepunet_3/Tes . Un carregador únic per a tots els dispositius (només a Europa, 2012).

      ResponElimina